П`ятниця, 19.04.2024, 19:49
Вітаю Вас Гість

Східний Донбас

Головна » 2015 » Серпень » 13 » МІНА ВЖЕ "ТІКАЄ"
22:52
МІНА ВЖЕ "ТІКАЄ"

МІНА ВЖЕ "ТІКАЄ"
... За три тижні - вибори депутатів місцевих рад. Протистояння у форматі: за/проти України. Можна було б сказати: стінка - на стінку, лава - на лаву!
На жаль "лава" проукраїнських сил - жиденький вінігрет. На прифронтовій Харківщині, навіть перед таким вирішальним моментом, в час, коли ворог вже в хаті, замість того, аби згуртувати всі демократичні і проукраїнські сили, лідерам харківської демократії закортіло активізувати діяльність з утворення "гражданского общества" (?!), поставивши вибори на другий план.
Гнівно "облічають" мера Харкова Г.Кернеса, але виставити проти нього єдиного кандидата не бажають.На цей час порошенківці, ще шукають гідного (повідомлення губернатора І.Райніна).
Твердо, як і личить свободівцю, йде І.Швайка.
Має намір міськдепутат А.Маринін.
 Активно розпочав кампанію міськдеп А.Родзинський. Інтригують - екс-губернатор І.Балута (для активістів РУХу - прийнятна кандидатура), екс-заступник губернатора Ю.Сапронов (вчорашній регіонал), місцевий олігарх О.Давтян, який у ці дні терміново очолив міську організацію БПП.
 Соціалісти натякають на І.Євтушенко, а "Самопоміч" філософствує про принципи підбору кандидата і обіцяє теж когось виставити.
Ще будуть, звичайно ж, і екзотичні кандидати. З утворенням єдиного списку кандидатів до рад всіх рівнів - так ж картина.
Деякі партії вже росписали округи і розмови про об"єднання їх тільки дратують. Та, як би і бажали об"єднання, накази центральних органів порушити не можуть. Соцопити (хоча і без них ситуація, як на ладоні) подають такі результати (я округляю): вчорашні регіонали - 25%, БПП, "Батьківщина", "Самопоміч" - 5-7%. Інші - в ауті.
Третина харків"ян підтримують "ЛНР", "ДНР"... Зважаючи на "майстерність" місцевої влади регіоналів у проведенні виборів, результат для проукраїнських сил і "гражданского общества" буде катастрофічний. Без перебільшення.
 Отакий пердюмонокль станеться! Партвожді і лідери "гражданского общества" цього не усвідомлюють?. Перемога сьогоднішньої, тимчасово притихшої влади антиукраїнської, означатиме, І це головне, - її МОРАЛЬНУ ПЕРЕМОГУ ! Оновлений у законний, демократичний спосіб (не як у Лугандоні і Криму) мандат народної довіри - це козирний туз у грі з Києвом, Москвою, США і ЄС.
А коли таких "тузів" і "королів" набиреться на повноцінну "Новоросію" + , то Меркель і Оланд з Порошенко будуть спілкуватися виключно через клерків своїх канцелярій. Мінський процес якісно стане іншим, м"яко кажучи.
Що буде далі? Сценарії будуть наступні (їх обиратимуть в Кремлі):
1. Законно - капітальний. Дострокові вибори до Верховної Ради і Президента, які організаційно теж забезпечує та ж сама, "воспрянувшая духом" місцева влада(!) ... і вся Україна - у Володимира Володимировича (тоді, тільки так будемо називати Путіна);
2. Нетерпляче-гарячий. Сепаратизм радісно хлине з новою силою через відкриті шлюзи. "Переатестовані" місцеві ради на вимогу своїх виборців проведуть референдуми (формально незаконні, але воля народу - понад усе!) і оголосять свої землі "народними республіками", або з особливим статусом ....
У Харкові комуністи і регіонали, ще до своєї омріяної перемоги вже намагаються утворити анклав: "Во время сессии городского совета 10 июля была предложена идея Харьковского специального региона, и эта идея была поддержана. А мэр Харькова Геннадий Кернес вообще предложил создать рабочую комиссию по особому статусу региона". Чи "статуси", чи "республіки" - то вже не буде мати значення. Головне - не підконтрольні Києву, який завадити цьому процесу не зможе: силовики принижені і втомлені від бардака і "реформ", і в черговий раз зрадять, а народ не стане на захист центральної влади, яку люто ненавидить. Захід висловить занепокоєння.
 Почнеться форсоване виконання Мінських угод і в першу чергу щодо узаконення "особливого статусу" Лугандону, повзуча здача територій і капітуляція згідно "мирного плану" президента .
Американці заберуть свої "Хамери": не пропадати ж добру. Тут доречне пригадати натяк Дж. Керрі про таємні домовленості між Порошенко і Путіним, а також Лукашенка про подібну поведінку українських владоможців; Протистоятимуть ліквідації держави справжні патріоти, добровольці, які врятували Україну у перші дні навали московських військ у Донбасі і по цей час гинуть в окопах, волонтери.
 Може буде ще героїчний "Третій зимовий пожід", "Другий Базар", але, то вже буде агонія. Бо вождями нації у кабінетах проср ... програна головна битва - битва за ВЛАДУ!
Чому ми прийшли до такого стану? Тому, що немає потужної Української сили.
Пару років тому на спільному з"їзді Народного Руху України (Голова В.Куйбіда) і УНП (Ю.Костенко) було прийнято рішення про об"єднання. Керівники УРП І КУН запевнили, що їхні партії теж віллються в єдину партію. Процес "братання" розпочався і ... закінчився.
Керівництво УНП перехотіло. Не зважаючи на рішення об"єднаного з"їзду! УРП і КУН скромно мовчать по цей день... Державники!
 Таке "кіно" вже не вперше. У 90-ті УРП і ДемПУ вирішили на своїх з"їздах об"єднатися. Але, Голова ДемПУ В.Яворівський перешкодив об"єднанню. Потім і ДемПУ "гавкнула", зате Володимир Олександрович всі ці роки "на патріотичному коні". Сьогодні зірвано об"єднання УПЦ КП з УАПЦ. Працює п"ята колона!
 Та все ж, творити Українську силу треба! Що робити?
1. Усвідомити реальну небезпеку краху Держави.
2. Лідерам партій всіх кольорів і відтінків, які стоять на державницьких позиціях, авторитетам-активістам, громадським і державним діячам негайно зібратися і не розходитися, поки не буде прийняте Рішення про Єдиний Фронт на місцевих виборах (поки не піде з труби "білий дим").
Ініціатором і мотором прошу бути Василя Куйбіду, Народний Рух України. Треба міняти схему виборчого процесу: сьогоднішня - завідомо програшна. І негайно! Час ще є.
 До розстрілу - вже "п"ять хвилин" ... Погано буде всім. Чи не всім ....? P.S. Колись, у своїй статті "Эх, был бы жив Кушнарев!" я "накасандрів" сьогоднішні події. Дуже не хочу, ще раз.
Олександр Денисенко Голова Харківської міської організації Народного Руху України.

Переглядів: 442 | Додав: админ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0